NYE PRODUKTER ER LANDET! TJEK DEM UD.

Sådan vælger du den bedste soundbar

Soundbars er en nem og praktisk måde at forbedre et hjemmeunderholdningssystem på, især når Dolby Atmos er inkluderet. Da alle højttalerne er placeret i én soundbar, er der intet bøvl med at placere eller installere dem rundt i rummet og derefter forbinde dem alle med et net af kabler.

Soundbars er dog stadig en relativt ny teknologi, og det kan være en god idé at vælge den bedste soundbar, især med så mange muligheder. Denne vejledning forklarer, hvordan soundbars kan forbedre dit lydsystem, hvad hovedfunktionerne er, og hvorfor du bør overveje at få en, så du føler dig sikker på, at du vælger den bedste soundbar til dig, når du er klar til at opgradere.

Hvad er en soundbar?

Indbyggede TV-højttalere bruger typisk en stereoopsætning med to højttalere, med en venstre og en højre højttaler. Generelt giver de dårlig lyd – især på moderne TV'er, der bliver tyndere og tyndere – og kræver eksterne højttalere for at opnå et kvalitetslydbillede. Traditionelt betød det, at der skulle indbygges et surround sound-system, ofte kaldet 5.1 eller 7.1, afhængigt af antallet af højttalere, men opsætning af denne type system kan være et stort arbejde og kan endda kræve installationer i loftet.

En soundbar gengiver oplevelsen af surroundhøjttalere uden det tekniske besvær. Der en række højttalere indeni, der udfører forskellige opgaver. Centerhøjttaleren er typisk dedikeret til dialog, mens venstre og højre højttaler indfanger stemningen i en scene, f.eks. lydene fra et bymiljø eller en jungle.

Det er lige så nemt at tilslutte en soundbar, og det kræver kun et HDMI-kabel, der er sluttet til TV'et, og en netledning, der er sluttet til en stikkontakt. Det gør soundbars særligt populære blandt dem, der ønsker at opgradere deres lydsystemer uden besvær.

Lær soundbar-funktioner at kende

Soundbars tilbyder mere end blot et sæt højttalere til afspilning af din yndlingsmusik eller dine yndlingsprogrammer. Her kan du se, hvad din nye soundbar også kan.

Bluetooth®-tilslutning

Det er nemt at betjene din soundbar med Bluetooth-teknologi, som forbinder din telefon, tablet eller andre Bluetooth-aktiverede enheder med soundbaren. Via Bose Music-appen kan du betjene soundbaren og tilslutte den til streamingplatforme og dit digitale bibliotek. Bose SimpleSync giver dig også mulighed for at parre den med kompatible Bose-hovedtelefoner til privat lytning eller med andre Bose SimpleSync-aktiverede bærbare højttalere for at forbedre lydbilledet yderligere. Få mere at vide om SimpleSync og kompatible hovedtelefoner og højttalere.

Stemmeassistent og stemmestyring

Få adgang til Amazon Alexa eller Google Assistent via soundbarens Wi-Fi®-forbindelse. Bose tager stemmestyring et skridt videre med Voice4Video-teknologi, så du kan betjene dit TV samt kabel- og satellitboks med din stemme.*

Stemmetjenester (Amazon Alexa, Google Assistent) kan variere og er muligvis ikke tilgængelige på alle sprog og i alle lande.

Software til kalibrering af rum

Dette optimerer din soundbars output til akustikken i rummet. Bose soundbars anvender ADAPTiQ-kalibreringssoftware til at analysere rummets egenskaber og justere lyden i overensstemmelse hermed.

Dolby surround-upmixer

Nogle soundbars "upmixer" signalet for at skabe endnu mere medrivende lyd. Bose soundbars bruger f.eks. TrueSpace til at analysere og upmixe indhold på en intelligent måde, hvilket skaber en medrivende multikanaloplevelse, der placerer lyden langt til højre, langt til venstre og over hovedet.

Dolby Atmos®

Den mest spændende tilføjelse til den nyeste generation af soundbars – herunder Bose Soundbar 900 og Bose Soundbar 600 – er Dolby Atmos. Soundbars, der understøtter Dolby Atmos, har sidevendte og opadvendte højttalere, der placerer lyde rundt i rummet og lader dem springe tilbage, hvilket forbedrer følelsen af fordybelse og giver dig fornemmelsen af lyd, der kommer fra steder, hvor der ikke er nogen fysiske højttalere. Faktisk blander mange streamingtjenester, film, spil og musikalbum nu lydbilledet specielt til Atmos. Hvis du opgraderer til en Dolby Atmos-soundbar, skal du kontrollere, at dit TV har en HDMI eARC-port på bagsiden, da du skal bruge denne forbindelse til at dekomprimere og projicere Dolby Atmos-signalet helt.

Vælg den rigtige størrelse soundbar

Soundbars fås i mange størrelser, så det er vigtigt at matche den rigtige størrelse til dit rum. Er den for lille, kan det resultere i en skuffende lytteoplevelse, og er den for stor, kan det overdøve og forvrænge den.

Generelt er det ideelt at vælge en, der har samme bredde som dit TV, hvis det er muligt, og ikke større. I forhold til højde skal du overveje, hvor meget plads der er mellem bunden af TV'et og toppen af din mediekonsol, da du ikke vil have en soundbar, der blokerer den nederste del af skærmen.

Find det bedste sted til din soundbar

Soundbars skal placeres på linje med det lodrette midtpunkt på dit TV og helst tæt på ørehøjde, så fronthøjttalerne peger direkte mod lytteren. Placer ikke din soundbar til siden eller i et lukket eller forsænket kabinet, som kan begrænse lyden.

For brugere med et vægmonteret TV bør du overveje et vægbeslag til din soundbar. For at opnå de bedste resultater skal du montere det under TV'et tæt på ørehøjde med tilstrækkelig plads, så sidevendte og opadvendte højttalere fungerer korrekt.

Vi introducerer Bose TV Speaker

Bose TV Speaker er betydeligt billigere og mindre end en Bose soundbar og leverer mange af de samme funktioner. Det omfatter Bluetooth, ekstra bas og forstærkede vokaler, når dialogtilstand er aktiveret, hvilket gør handlingen på skærmen tydeligere. Den formidable lydeffekt kommer takket være to vinklede drivere med fuldt frekvensområde i midten.

Lyd i 3D

Den nyeste udgave af soundbars, især dem med Dolby Atmos, vil forvandle lydbilledet fra 2D til 3D og skabe en ny grad af fordybelse i dine yndlingsprogrammer, film, spil og album og gøre det nemt og praktisk. Når du ved mere om, hvordan de fungerer, hvilken størrelse du skal købe, hvilken forbindelse du skal bruge, og hvilke ekstrafunktioner der er tilgængelige, kan du finde den bedste soundbar til dig.

Produkttilgængeligheden kan variere fra land til land.

RELATEREDE PRODUKTER

  Du har valgt det maksimale antal produkter (4) til sammenligning.   Maksimum på 4 produkter nået   Du kan kun sammenligne lignende produkter.   Sammenlign kun lignende produkter.
(0)
Vælg 2 til 4 produkter at sammenligne

Relaterede historier

Hvad er Dolby Atmos, og hvordan revolutionerer det lyden?
Skru op for lyden på kampdagen