NYE PRODUKTER ER LANDET! TJEK DEM UD.

Lyd formet til dig:

Alles ører er unikke, men den måde, dine hovedtelefoner og øretelefoner leverer lyd på, har altid været den samme – indtil nu. CustomTune-teknologi, en banebrydende innovation fra Bose, tilpasser lyd- og støjdæmpning til alles ører. Resultatet? Verdens bedste støjdæmpning og fyldigere, mere fordybende lyd.  

Bose QuietComfort øretelefoner II anbragt på en våd bænk udenfor

En raketforsker har en idé til personalisering

I årtier er hovedtelefoner og øretelefoner på tværs af lydbranchen blevet designet til at sikre en acceptabel lytteoplevelse for alle lyttere. 

Tilgangen, hvor én størrelse passer til alle, garanterer ikke altid den bedste ydeevne. Hvorfor? Fordi alle ører er forskellige – og disse forskelle påvirker den lyd, vi hører, og støjdæmpningen. 

“Alles øregange er unikke, hvilket får dem til at opføre sig anderledes i akustisk øjemed,” siger John Rule, som har en doktorgrad og er rumfartsingeniør og senior systemingeniør hos Bose. “Ved at bygge hovedtelefoner, der passer til alle ører, begrænsede vi ydeevnen.”  

Rule havde en idé. Hvad hvis Bose kunne forbedre hovedtelefonernes og øretelefonernes ydeevne ved at skræddersy lyden og støjdæmpningen til hver enkelt menneskes ører? Han fortalte sin chef, at han havde en idé til personalisering og bad om tid og plads til at arbejde med problemet. 

Seks måneder senere havde Rule realiseret visionen om personlig støjdæmpning. Andre ingeniører brugte hans kerneidé til at finde en måde at tilbyde personlig lyd på. Sammen blev innovationerne til CustomTune-lydkalibreringsteknologien. Den blev lanceret i vores øretelefoner med støjdæmpning, Bose QuietComfort øretelefoner II.

Bose QuietComfort øretelefoner II og deres opladeretui på et bord

Hvordan lyder CustomTune-teknologiens form for dig?

Første gang du sætter QuietComfort øretelefoner II i dine ører, sender de en velkomstlyd — en lydeffekt, der siger thwomp. Lyden kører gennem dine øregange og hopper tilbage til øretelefonerne, hvor den opfanges af mikrofoner. Det er her magien begynder ved CustomTune. 

Teknologien bruger komplekse algoritmer og matematik til at forstå, hvordan lyden ændres af størrelsen, formen og dybden af ​​dine ører. For eksempel kan arkitekturen i dine ører forstærke nogle toner, mens andre dæmpes. CustomTune neutraliserer de ændringer, dine ører har på lyden. Dette sikrer, at lyden er så tæt på den originale optagelse som muligt.  

Ligesom lyd ændres støj udefra – og de støjdæmpende bølger, som øretelefonerne bruger til at dæmpe dem – når de bevæger sig gennem dine øregange. CustomTune måler disse ændringer forårsaget af formen på dine ører og kompenserer derefter for dem. Dette resulterer i en meget mere stille oplevelse. De lyde, der er de vanskeligste at reducere, såsom stemmer, blødgøres også.  

Kvinde iført Bose QuietComfort øretelefoner II

Hvordan forbedrer CustomTune din oplevelse af musik?

Da Rule og andre Bose-ingeniører evaluerede CustomTunes evne til at blokere støj, blev de blæst bagover. QuietComfort øretelefoner II dæmpede støj fra omverdenen bedre end nogen andre støjdæmpende øretelefoner eller over-ear hovedtelefoner på markedet. 

“Hvorfor betyder det noget? Uden kraftig støjdæmpning er du tvunget til at skrue så højt op for lydstyrken, at det bliver ubehageligt at lytte,” forklarer Rule. “QuietComfort øretelefoner II fjerner næsten al støj udefra, så din musik kan afspilles i dette dejlige stille rum.” 

Hvordan påvirker personlig lyd lyden af ​​din musik? De fleste kunstnere i musikbranchen skaber musik ved hjælp af et sofistikeret lydsystem i et lydstudie. Når musik afspilles i dine ører gennem hovedtelefoner eller øretelefoner, ændrer arkitekturen i dine øregange musikken fra dens originale optagelse. Nogle frekvenser er fremhævede, mens andre er undertrykte.   

“Det betyder, at din musik ikke lyder, som da den blev mixet og masteret i et studie,” siger Rule. “CustomTune fjerner den forvrængende effekt, dine ører har på lyden, og sikrer, at din musik lyder, som det var tiltænkt af kunstneren.”

Kvinde udenfor iført Bose QuietComfort øretelefoner II

En arv af innovation hos Bose

Efter at have reflekteret over opdagelsen af ​​CustomTune påpeger Rule, at nye idéer sjældent kommer ud af ingenting. Innovation opstår, når enkeltpersoner eller teams anvender deres ekspertise på ét felt for at løse et problem på et andet. Det krævede en raketforsker at opfinde personlig lyd.  

“Jeg har arbejdet i mange forskellige forskningsfelter, fra akustik og brændselsceller til forsvarsteknologi og kraftige lasere,” siger Rule. “Aha-øjeblikket for CustomTune kom, da jeg anvendte en matematisk teknik fra min rumfartsbaggrund til dette akustikproblem.”  

Er der noget ved Bose, der fremmede den opdagelse? Rule siger, at Boses innovationskultur tillod ham at arbejde på projektet i flere måneder uden garanti for succes. 

"Amar Bose, virksomhedens grundlægger, mente, at virksomheden altid burde have et hold af kloge mennesker, der forsker uden at være bundet til produktudvikling. Deres mål? At opdage noget endnu bedre. Senere kan vi finde ud af, hvordan vi gør nye opdagelser til fantastiske produkter. Hvis du har en god idé hos Bose, opfordres du til at forfølge den – og det er præcis, hvad jeg gjorde.” 

Produkttilgængeligheden kan variere fra land til land.

RELATEREDE PRODUKTER

  Du har valgt det maksimale antal produkter (fire) til sammenligning.   Maksimum på fire produkter nået   Du kan kun sammenligne lignende produkter.   Sammenlign kun lignende produkter.
(0)
Vælg to til fire produkter til sammenligning

Relaterede historier

Fem måder hvorpå de nye QuietComfort® øretelefoner II løfter niveauet for øretelefoner
Sådan betjener du Boses trådløse øretelefoner: stryg, tryk og hold