OPDAG VERDENS BEDSTE STØJREDUKTION: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED EN 90 DAGES RISIKOFRI PRØVEPERIODE. FÅ MERE AT VIDE

Støjblokering, støjreducering og støjmaskering

Hvad er de vigtigste forskelle mellem de forskellige typer støjreduktionsteknologi?

Hvad er de vigtigste forskelle mellem de forskellige typer støjreduktionsteknologi?

Hvis du leder efter dit næste par hovedtelefoner, er der stor sandsynlighed for, at du støder på mange tekniske termer, der lyder meget ens, men som lige akkurat er forskellige nok til at forvirre dig. Vil jeg reducere støj eller blokere støj? Har jeg brug for støjreduktion eller støjmaskering? Og er der virkelig en forskel? Svaret er ja. Det er vigtigt at kende de rigtige termer at søge efter, og de vil føre dig til den rigtige teknologi, det bedste produkt til opgaven og forhåbentlig den oplevelse, du leder efter. Uanset om du vil øge dit fokus, eliminere lydene omkring dig eller dække over distraherende lyde, der holder dig vågen, hjælper vi dig i den rigtige retning.

Der er en stor mængde teknisk fagsprog, der bruges i flæng, og det burde det ikke. Så vi vil rydde op i forvirringen med nogle enkle, ligetil forklaringer. Vi har opdelt det i tre forskellige måder at håndtere støj med hovedtelefoner eller øretelefoner – støjreducering, støjmaskering og støjblokering. Vi vil forklare, hvad de er, hvordan de er forskellige, og hvad de egner sig bedst til – uden at blive for teknisk eller gøre dine øjenlåg tunge.

Mand, der bruger strygefunktionerne på Bose Sport Earbuds

STØJBLOKERING

Også kendt som passiv støjreduktion eller støjisolering

En term som støjblokering lyder som en højteknologisk løsning, men det er faktisk meget lavteknologisk. Faktisk kan støjblokering være så enkelt som at stikke fingrene i ørerne. Prøv det, næste gang du hører en sirene, og læg mærke til, hvordan det skaber en fysisk barriere mellem dig og den ubehagelige støj. Dette kaldes passiv støjreduktion, et andet ord, du sikkert vil støde på i din søgning. Alt, der dækker dine ører, kan passivt blokere støj. Der er intet elektronisk ved passiv støjreduktion, hvilket betyder, at der ikke er indbygget teknologi eller en mikrofon, og at der ikke er noget, der skal slås til.

Den lavteknologiske støjblokering en integreret del af hovedtelefondesignet, fordi når det er gjort rigtigt, er det den første forsvarslinje mod uønskede lyde. Derfor kan en god forsegling på en ørekop eller en tætsiddende pasform for en øretelefon gøre en stor forskel for ydeevnen. I dette tilfælde handler videnskaben mere om biologi end teknologi. Menneskets øre kan have så mange former og størrelser, der skal studeres, måles og testes. Vi har scannet hundredvis i jagten på bedre pasform og komfort for at sikre optimal støjblokering. De nyeste StayHear™ Max ørepropper, som bruges sammen med vores ægte trådløse øretelefoner, vidner om vigtigheden af menneskelige formfaktorer i vores innovationer.

I sidste ende: Selvom støjblokering er effektiv, skal den arbejde sammen med en teknologi, f.eks. aktiv støjreduktion eller støjmaskerende teknologi, for at give dig en mere sofistikeret løsning.

Kvinde, der bruger sin smartphone med QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II

STØJREDUCERENDE

Også kendt som støjreduktion eller aktiv støjreduktion

FUNGERER BEDST TIL:

Airplane icon

REJSE

Office building icon

ARBEJDE/FOKUS

Bus icon

PENDLING

Støjreduktion er et almindeligt udtryk og kan sagtens være lige det, du leder efter. Det adskiller sig fra støjblokering og passiv reduktion, fordi det involverer aktiv teknologi. Bose var de første til at bruge Acoustic Noise Cancelling™ eller ANC i hovedtelefoner, da vi opfandt kategorien for over 20 år siden – en arv, der altid vil være knyttet til vores brand. Vi kunne tale om ANC hele dagen, men lad os se på de grundlæggende ting.

Støjreducerende hovedtelefoner bruger teknologi, hvilket betyder, at der er brug for energi (som et genopladeligt batteri), for at de kan fungere. Husk, at selv uden strøm får du den fysiske fordel ved støjblokering ved blot at have hovedtelefonerne på. Det er når du tænder for dem, at teknologien træder i kraft.

Hvordan fungerer støjreduktion?

Støjreducerende hovedtelefoner måler lyden omkring dig og forhindrer den uønskede støj i nogensinde at nå dine ører. Miniaturemikrofoner i ørekopperne eller øretelefonerne lytter til de udefrakommende støjfrekvenser og udsender det helt modsatte signal for effektivt at "reducere" begge sæt lyde, når lydbølgerne kolliderer. Vores akustiske ingeniører forklarer, at det er lidt mere kompliceret end det, da batteristrøm, signalbehandling og støjblokering alle spiller en rolle i at skabe det større system, der er "støjreducering". Men du forstår essensen, ikke sandt?

Hvor støjblokering er en fysisk barriere, der holder lyden ude, sker støjreduktion lydløst i baggrunden, hvilket skaber en "lydbarriere".

Hvornår er det bedst at have støjreducerende hovedtelefoner eller øretelefoner på? Denne teknologi er perfekt til situationer, hvor du virkelig vil nyde din musik, lydbøger, podcasts, serier eller film uden at der kommer ekstern støj i vejen. Støjreducerende hovedtelefoner bliver en del af hverdagen, hvor flere og flere mennesker bruger dem til arbejde, opkald, rejser og fokuseret tid derhjemme.

Lydbølgerne fra støjreduktion i Bose Noise Cancelling Headphones 700
Mand, der sover med Bose Sleepbuds II på

STØJMASKERENDE

Også kendt som lydmaskering

FUNGERER BEDST TIL:

Sleep icon

SØVN

Relaxation icon

AFSLAPNING

Nu ved vi, at støjblokering er en fysisk barriere, og støjreduktion er en lydløs lydbarriere. Så hvad handler støjmaskering om?

Videnskaben om maskering af støj er anderledes end at reducere den. I stedet for at bruge elektronik til at bekæmpe forstyrrende lyde, arbejder støjmaskering sammen med måden, din hjerne rent faktisk opfatter lyd på. Maskering introducerer en anden lyd på samme tid for at dække over støjen. Det viser sig at være meget effektivt på grund af måden, forskellige lyde kombineres i vores indre ører. En konstant, stabil lyd ved de helt rigtige frekvenser kan gøre en uregelmæssig, distraherende lyd mindre mærkbar for din hjerne. Med tiden glider begge lyde væk fra din bevidsthed. Et godt eksempel på støjmaskering er en hvid støj-maskine, som udsender en beroligende "statisk" lyd, der gør den eksterne støj omkring dig mindre mærkbar.

Så hvorfor skulle du vælge støjmaskering frem for støjreduktion?

Det afhænger alt sammen af, hvilken slags støj du ønsker at reducere. Selvom ingen teknologi kan eliminere støj fuldstændigt, er reducering mest effektiv i miljøer med masser af konstant lavfrekvent lyd, som f.eks. et fly eller en bus. Ved pludselige lyde – som høj snorken om natten – er maskering bedre til at gøre lyden mindre mærkbar.

Det er derfor, Bose bruger støjmaskerende teknologi i Sleepbuds™ II, som er designet til at skabe en bedre oplevelse for mennesker med søvnproblemer. Øretelefonernes støjblokerende effekt kombineret med en beroligende, støjmaskerende lyd lader din hjerne ignorere de ting, der ellers kunne være en forstyrrelse, hvilket fører til fredelig afslapning og en rolig søvn. Og det er langt bedre end at placere en støjmaskine i hjørnet af dit værelse, fordi den rolige lyd går lige ind i dine ører.

Lydbølger, der viser effekten af støjmaskerende lyde med Bose Sleepbuds II

Forhåbentlig har vi gjort forskellene mellem støjblokering, -reducering og -maskering mere forståelig. Nu, hvor du har de rigtige termer, afhænger det at finde den rigtige teknologi alt sammen af, hvordan og hvor du vil håndtere lydene omkring dig.

Produkttilgængeligheden kan variere fra land til land.

Sådan vælger du de bedste støjreducerende hoved- og øretelefoner
Tips til køb: støjreducerende hovedtelefoner
Bose Sleepbuds II opladningsetui – Bose Sleepbuds II
Kom bag kulisserne på den næste generation af Bose Sleepbuds™ II
da