OPDAG VERDENS BEDSTE STØJREDUKTION: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED EN 90 DAGES RISIKOFRI PRØVEPERIODE. FÅ MERE AT VIDE

Støjblokering og støjreduktion

Hvad er de vigtigste forskelle mellem de forskellige typer støjreduktionsteknologi?

Hvad er de vigtigste forskelle mellem de forskellige typer støjreduktionsteknologi?

Hvis du leder efter dit næste par hovedtelefoner, er der stor sandsynlighed for, at du støder på mange tekniske termer, der lyder meget ens, men som lige akkurat er forskellige nok til at forvirre dig. Vil jeg reducere støj eller blokere støj? Og er der virkelig en forskel? Svaret er ja. Det er vigtigt at kende de rigtige termer at søge efter, og de vil føre dig til den rigtige teknologi, det bedste produkt til opgaven og forhåbentlig den oplevelse, du leder efter. Uanset om du vil fokusere eller lukke omverdenen ude, leder vi dig på rette vej.

Der er en stor mængde teknisk fagsprog, der bruges i flæng, og det burde det ikke. Så vi vil rydde op i forvirringen med nogle enkle, ligetil forklaringer. Vi har opdelt det i to forskellige måder at håndtere støj på med hovedtelefoner eller øretelefoner – støjreduktion og støjblokering. Vi vil forklare, hvad de er, hvordan de er forskellige, og hvad de egner sig bedst til – uden at blive for teknisk eller gøre dine øjenlåg tunge.

Mand, der bruger strygefunktionerne på Bose Sport Earbuds

STØJBLOKERING

Også kendt som passiv støjreduktion eller støjisolering

En term som støjblokering lyder som en højteknologisk løsning, men det er faktisk meget lavteknologisk. Faktisk kan støjblokering være så enkelt som at stikke fingrene i ørerne. Prøv det, næste gang du hører en sirene, og læg mærke til, hvordan det skaber en fysisk barriere mellem dig og den ubehagelige støj. Dette kaldes passiv støjreduktion, et andet ord, du sikkert vil støde på i din søgning. Alt, der dækker dine ører, kan passivt blokere støj. Der er intet elektronisk ved passiv støjreduktion, hvilket betyder, at der ikke er indbygget teknologi eller en mikrofon, og at der ikke er noget, der skal slås til.

Den lavteknologiske støjblokering en integreret del af hovedtelefondesignet, fordi når det er gjort rigtigt, er det den første forsvarslinje mod uønskede lyde. Derfor kan en god forsegling på en ørekop eller en tætsiddende pasform for en øretelefon gøre en stor forskel for ydeevnen. I dette tilfælde handler videnskaben mere om biologi end teknologi. Menneskets øre kan have så mange former og størrelser, der skal studeres, måles og testes. Vi har scannet hundredvis i jagten på bedre pasform og komfort for at sikre optimal støjblokering. De nyeste StayHear™ Max ørepropper, som bruges sammen med vores ægte trådløse øretelefoner, vidner om vigtigheden af menneskelige formfaktorer i vores innovationer.

Det springende punkt: Selvom støjblokering er effektiv, skal den arbejde sammen med en teknologi, f.eks. aktiv støjreduktion, for at give dig en mere sofistikeret løsning.

Kvinde, der bruger sin smartphone med QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II

STØJREDUCERENDE

Også kendt som støjreduktion eller aktiv støjreduktion

FUNGERER BEDST TIL:

Flyikon

REJSE

Ikon for kontorbygning

ARBEJDE/FOKUS

Busikon

PENDLING

Støjreduktion er et almindeligt udtryk og kan sagtens være lige det, du leder efter. Det adskiller sig fra støjblokering og passiv reduktion, fordi det involverer aktiv teknologi. Bose var de første til at bruge Acoustic Noise Cancelling™ eller ANC i hovedtelefoner, da vi opfandt kategorien for over 20 år siden – en arv, der altid vil være knyttet til vores brand. Vi kunne tale om ANC hele dagen, men lad os se på de grundlæggende ting.

Støjreducerende hovedtelefoner bruger teknologi, hvilket betyder, at der er brug for energi (som et genopladeligt batteri), for at de kan fungere. Husk, at selv uden strøm får du den fysiske fordel ved støjblokering ved blot at have hovedtelefonerne på. Det er når du tænder for dem, at teknologien træder i kraft.

Hvordan fungerer støjreduktion?

Støjreducerende hovedtelefoner måler lyden omkring dig og forhindrer den uønskede støj i nogensinde at nå dine ører. Miniaturemikrofoner i ørekopperne eller øretelefonerne lytter til de udefrakommende støjfrekvenser og udsender det helt modsatte signal for effektivt at "reducere" begge sæt lyde, når lydbølgerne kolliderer. Vores akustiske ingeniører forklarer, at det er lidt mere kompliceret end det, da batteristrøm, signalbehandling og støjblokering alle spiller en rolle i at skabe det større system, der er "støjreducering". Men du forstår essensen, ikke sandt?

Hvor støjblokering er en fysisk barriere, der holder lyden ude, sker støjreduktion lydløst i baggrunden, hvilket skaber en "lydbarriere".

Hvornår er det bedst at have støjreducerende hovedtelefoner eller øretelefoner på? Denne teknologi er perfekt til situationer, hvor du virkelig vil nyde din musik, lydbøger, podcasts, serier eller film uden at der kommer ekstern støj i vejen. Støjreducerende hovedtelefoner bliver en del af hverdagen, hvor flere og flere mennesker bruger dem til arbejde, opkald, rejser og fokuseret tid derhjemme.

Lydbølgerne fra støjreduktion i Bose Noise Cancelling Headphones 700

Forhåbentlig har vi gjort forskellene mellem støjblokering og støjreduktion mere forståelige. Nu, hvor du har de rigtige termer, afhænger det at finde den rigtige teknologi alt sammen af, hvordan og hvor du vil håndtere lydene omkring dig.

Produkttilgængeligheden kan variere fra land til land.

Sådan vælger du de bedste støjreducerende hoved- og øretelefoner
Tips til køb: støjreducerende hovedtelefoner
Mand, der bærer QuietComfort 45 headphones på kontoret
De bedste hovedtelefoner og øretelefoner til arbejdet