Del dette:
Hvis du leder efter dit næste par hovedtelefoner, er der stor sandsynlighed for, at du støder på mange tekniske termer, der lyder meget ens, men som lige akkurat er forskellige nok til at forvirre dig. Vil jeg reducere støj eller blokere støj? Og er der virkelig en forskel? Svaret er ja. Det er vigtigt at kende de rigtige termer at søge efter, og de vil føre dig til den rigtige teknologi, det bedste produkt til opgaven og forhåbentlig den oplevelse, du leder efter. Uanset om du vil fokusere eller lukke omverdenen ude, leder vi dig på rette vej.
Der er en stor mængde teknisk fagsprog, der bruges i flæng, og det burde det ikke. Så vi vil rydde op i forvirringen med nogle enkle, ligetil forklaringer. Vi har opdelt det i to forskellige måder at håndtere støj på med hovedtelefoner eller øretelefoner – støjreduktion og støjblokering. Vi vil forklare, hvad de er, hvordan de er forskellige, og hvad de egner sig bedst til – uden at blive for teknisk eller gøre dine øjenlåg tunge.
En term som støjblokering lyder som en højteknologisk løsning, men det er faktisk meget lavteknologisk. Faktisk kan støjblokering være så enkelt som at stikke fingrene i ørerne. Prøv det, næste gang du hører en sirene, og læg mærke til, hvordan det skaber en fysisk barriere mellem dig og den ubehagelige støj. Dette kaldes passiv støjreduktion, et andet ord, du sikkert vil støde på i din søgning. Alt, der dækker dine ører, kan passivt blokere støj. Der er intet elektronisk ved passiv støjreduktion, hvilket betyder, at der ikke er indbygget teknologi eller en mikrofon, og at der ikke er noget, der skal slås til.
Den lavteknologiske støjblokering en integreret del af hovedtelefondesignet, fordi når det er gjort rigtigt, er det den første forsvarslinje mod uønskede lyde. Derfor kan en god forsegling på en ørekop eller en tætsiddende pasform for en øretelefon gøre en stor forskel for ydeevnen. I dette tilfælde handler videnskaben mere om biologi end teknologi. Menneskets øre kan have så mange former og størrelser, der skal studeres, måles og testes. Vi har scannet hundredvis i jagten på bedre pasform og komfort for at sikre optimal støjblokering. De nyeste StayHear™ Max ørepropper, som bruges sammen med vores ægte trådløse øretelefoner, vidner om vigtigheden af menneskelige formfaktorer i vores innovationer.
Støjreduktion er et almindeligt udtryk og kan sagtens være lige det, du leder efter. Det adskiller sig fra støjblokering og passiv reduktion, fordi det involverer aktiv teknologi. Bose var de første til at bruge Acoustic Noise Cancelling™ eller ANC i hovedtelefoner, da vi opfandt kategorien for over 20 år siden – en arv, der altid vil være knyttet til vores brand. Vi kunne tale om ANC hele dagen, men lad os se på de grundlæggende ting.
Støjreducerende hovedtelefoner bruger teknologi, hvilket betyder, at der er brug for energi (som et genopladeligt batteri), for at de kan fungere. Husk, at selv uden strøm får du den fysiske fordel ved støjblokering ved blot at have hovedtelefonerne på. Det er når du tænder for dem, at teknologien træder i kraft.
Støjreducerende hovedtelefoner måler lyden omkring dig og forhindrer den uønskede støj i nogensinde at nå dine ører. Miniaturemikrofoner i ørekopperne eller øretelefonerne lytter til de udefrakommende støjfrekvenser og udsender det helt modsatte signal for effektivt at "reducere" begge sæt lyde, når lydbølgerne kolliderer. Vores akustiske ingeniører forklarer, at det er lidt mere kompliceret end det, da batteristrøm, signalbehandling og støjblokering alle spiller en rolle i at skabe det større system, der er "støjreducering". Men du forstår essensen, ikke sandt?
Hvor støjblokering er en fysisk barriere, der holder lyden ude, sker støjreduktion lydløst i baggrunden, hvilket skaber en "lydbarriere".
Hvornår er det bedst at have støjreducerende hovedtelefoner eller øretelefoner på? Denne teknologi er perfekt til situationer, hvor du virkelig vil nyde din musik, lydbøger, podcasts, serier eller film uden at der kommer ekstern støj i vejen. Støjreducerende hovedtelefoner bliver en del af hverdagen, hvor flere og flere mennesker bruger dem til arbejde, opkald, rejser og fokuseret tid derhjemme.