NYE PRODUKTER ER LANDET! TJEK DEM UD.

Støjblokering og støjdæmpning

Hvad er de vigtigste forskelle mellem de forskellige typer støjdæmpende teknologier?

Hvad er de vigtigste forskelle mellem de forskellige typer støjdæmpende teknologier?

Hvis du leder efter dit næste par hovedtelefoner, er der stor sandsynlighed for, at du støder på mange tekniske termer, der lyder meget ens, men som lige akkurat er forskellige nok til at forvirre dig. Vil jeg reducere støj eller blokere støj? Og er der virkelig en forskel? Svaret er ja. Det er vigtigt at kende de korrekte søgeord som kan føre dig til den korrekte teknologi, det bedste produkt til dine behov og, forhåbentligt, den oplevelse, du søger. Uanset om du ønsker at tune ind og fokusere eller blokere for lyde omkring dig, kan vi tage dig i den rigtige retning.

Der er en stor mængde teknisk fagsprog, som bruges i flæng, men sådan bør det ikke være. Så vi vil rydde op i forvirringen med nogle enkle, ligetil forklaringer. Vi har opdelt det i to forskellige måder at håndtere støj med hovedtelefoner eller øretelefoner – støjdæmpning og støjblokering. Vi vil forklare, hvad de er, hvordan de er forskellige, og hvad de egner sig bedst til – uden at blive for teknisk eller kede dig.

Mand, der bruger swipefunktionerne på Bose øretelefoner til sport

STØJBLOKERING

Også kendt som passiv støjreduktion eller støjisolering

Ordet støjblokering lyder som en højteknologisk løsning, men det er faktisk meget lavteknologisk. Faktisk kan støjblokering være så enkelt som at stikke fingrene i ørerne. Prøv det, næste gang du hører en sirene, og læg mærke til, hvordan det skaber en fysisk barriere mellem dig og den ubehagelige støj. Dette kaldes passiv støjreduktion, et andet ord, du sikkert vil støde på i din søgning. Alt, der dækker dine ører, kan passivt blokere støj. Der er intet elektronisk ved passiv støjreduktion, hvilket betyder, at der ikke er indbygget teknologi eller en mikrofon, og at der ikke er noget, der skal slås til.

Den lavteknologiske støjblokering en integreret del af hovedtelefondesignet, fordi, når det er gjort rigtigt, er det den første forsvarslinje mod uønskede lyde. Derfor kan en god forsegling på en ørekop eller en tætsiddende pasform for en øretelefon gøre en stor forskel for ydeevnen. I dette tilfælde handler videnskaben mere om biologi end teknologi. Menneskets øre kan have så mange former og størrelser, der skal studeres, måles og testes. Vi har scannet hundredvis i jagten på bedre pasform og komfort for at sikre optimal støjblokering. De nyeste StayHear™ Max ørepropper, som bruges sammen med vores ægte trådløse øretelefoner, vidner om vigtigheden af menneskelige formfaktorer i vores innovationer.

Sagens kerne: Selvom støjblokering er effektiv, skal den arbejde sammen med en teknologi, f.eks. aktiv støjdæmpning, for at give dig en mere sofistikeret løsning.

 Kvinde, der bruger sin smartphone med QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II

STØJDÆMPNING

Også kendt som aktiv støjdæmpning eller aktiv støjreduktion

BEDST EGNET TIL:

Fly-ikon

REJSE

Ikon for kontorbygning

ARBEJDE/FOKUS

Bus-ikon

PENDLING

Støjdæmpning er et almindeligt udtryk og kan sagtens være lige det, du leder efter. Det adskiller sig fra støjblokering og passiv støjreduktion, fordi det involverer aktiv teknologi. Bose var de første til at bruge Acoustic Noise Cancelling™ eller ANC i hovedtelefoner, da vi opfandt kategorien for over 20 år siden – en arv, der altid vil være knyttet til vores brand. Vi kunne tale om ANC hele dagen, men lad os se på de grundlæggende ting.

Hovedtelefoner med støjdæmpning bruger teknologi, hvilket betyder, at der er brug for strøm (som et genopladeligt batteri), for at de kan fungere. Husk, at selv uden strøm får du den fysiske fordel ved støjblokering ved blot at have hovedtelefonerne på. Når du tænder for dem, træder teknologien i kraft.

Hvordan fungerer støjdæmpning?

Hovedtelefoner med støjdæmpning måler lyden omkring dig og forhindrer den uønskede støj i nogensinde at nå dine ører. Miniaturemikrofoner i ørekopperne eller øretelefonerne lytter til de udefrakommende støjfrekvenser og udsender det helt modsatte signal for effektivt at "dæmpe" begge sæt lyde, når lydbølgerne kolliderer. Vores akustiske ingeniører forklarer, at det er lidt mere kompliceret end det, da batteristrøm, signalbehandling og støjblokering alle spiller en rolle i at skabe det større system, der er "støjdæmpning". Men du forstår essensen af det, ikke sandt?

Hvor støjblokering er en fysisk barriere, der holder lyden ude, sker støjdæmpning lydløst i baggrunden, hvilket skaber en "lydbarriere".

Hvornår er det bedst at have hovedtelefoner med støjdæmpning eller øretelefoner på? Denne teknologi er perfekt til situationer, hvor du virkelig vil nyde din musik, lydbøger, podcasts, serier eller film, uden at der kommer ekstern støj i vejen. Hovedtelefoner med støjdæmpning bliver en del af hverdagen, hvor flere og flere mennesker bruger dem til arbejde, opkald, rejser og fokuseret tid derhjemme.

Lydbølgerne fra støjdæmpning i Bose hovedtelefoner med støjdæmpning 700

Forhåbentlig har vi gjort forskellene mellem støjblokering og støjdæmpning mere forståelig. Nu, hvor du har de rigtige termer, afhænger det at finde den rigtige teknologi alt sammen af, hvordan og hvor du vil håndtere lydene omkring dig.

Produkttilgængeligheden kan variere fra land til land.

RELATEREDE PRODUKTER

  Du har valgt det maksimale antal produkter (fire) til sammenligning.   Maksimum på fire produkter nået   Du kan kun sammenligne lignende produkter.   Sammenlign kun lignende produkter.
(0)
Vælg to til fire produkter til sammenligning

Relaterede historier

Sådan vælger du de bedste hovedtelefoner og øretelefoner med støjdæmpning
Tips til køb: hovedtelefoner med støjdæmpning
Mand, der bærer QuietComfort 45 hovedtelefoner på kontoret
De bedste hovedtelefoner og øretelefoner til arbejdet

Er over-ear hovedtelefoner gode til støjdæmpning?

Ja. Over-ear hovedtelefoner er typisk bedre til støjdæmpning sammenlignet med in-ear og on-ear hovedtelefoner på grund af deres større ørekopper og bedre forsegling rundt om ørerne.

Hvordan fungerer hovedtelefoner med støjdæmpning?

Hovedtelefoner med støjdæmpning bruger mikrofoner til at samle omgivende lyd op, og bruger så avanceret lydteknologi til at skabe en modsatrettet lydbølge til at reducere uønsket støj.

Er hovedtelefoner med støjdæmpning egnet til alle typer musik?

Ja. Hovedtelefoner med støjdæmpning er egnede til alle typer musik, da de leverer klar og afbalanceret lyd uden forstyrrelse fra ekstern støj.

Hvad er forskellen på støjdæmpning og støjblokering i hovedtelefoner?

Hovedtelefoner med støjdæmpning bruger avanceret teknologi til aktivt at reducere ekstern støj, mens hovedtelefoner med lydblokering bruger passive metoder som polstrede ørekopper til at blokere for støj. Vi tilbyder begge typer hovedtelefoner, afhængigt af dine behov og præferencer.

Er hovedtelefoner med støjdæmpning behagelige at bruge i længere perioder ad gangen?

Ja. Vores hovedtelefoner og øretelefoner med støjdæmpning er designet med tanke på komfort. De er lette, polstrede og justerbare for at sikre en behagelig pasform til brug i længere tid ad gangen.

Påvirker hovedtelefoner med støjdæmpning lydkvaliteten af min musik?

Nej. Hovedtelefoner med støjdæmpning påvirker ikke lydkvaliteten af din musik. Rent faktisk kan de forbedre din lytteoplevelse ved at dæmpe omgivende lyd og levere en mere fordybende lydoplevelse.

Er Bose-hovedtelefoner gode til støjdæmpning?

Ja. Vores hovedtelefoner er kendt for deres støjdæmpningsteknologi, der kan blokere ekstern støj og levere en klar lydoplevelse.