90-dages risikofri, gratis prøveperiode, 2 års garanti og gratis standardlevering på ordrer over 345 dkk

Sådan kan
støjreducerende
hovedtelefoner
gøre flyrejser
mere behagelige

Flyvning kan give anledning til forskellige irritationer, men støjreducerende hovedtelefoner kan være løsningen.

Uanset hvor du skal hen, kan du komme hurtigt frem med fly. Men ikke uden støj.

Dette indså Dr. Amar Bose om bord på et fly fra Zürich til Boston i 1978. Siden 1963 havde flyselskaber leveret lydunderholdning til passagererne via pneumatiske hovedtelefoner – rørformede headsets, der lignede stetoskoper. I slutningen af 1970'erne begyndte de dog at skifte de pneumatiske hovedtelefoner ud med elektroniske. Da Dr. Bose iførte sig sit første par på vej til Boston, blev han både begejstret og skuffet. Elektroniske hovedtelefoner kunne levere suveræn lyd til flypassagererne, men flykabinerne var for støjende til, at de kunne høre den.

Dr. Bose fik en åbenbaring: Ved hjælp af fysiske teorier udtænkte han idéen om et headset, der anvender en mikrofon til at registrere ekstern støj, og elektronik til at generere et identisk og modsatrettet signal, der annullerer den, før den når lytterens trommehinder. På den måde kom støjreducerende hovedtelefoner til verden.

Mere end fire årtier senere er støj på fly stadig et problem. I 2018 spurgte online rejsebureauet Agoda mere end 10.000 globale rejsende om, hvad de anså som det mest irriterende rejseaspekt – støjende passagerer blev den klare vinder.

Heldigvis har rejsende i dag noget, som de rejsende i 1978 ikke havde: Et arsenal af de bedste støjreducerende hovedtelefoner til rejser. Selvom de ikke kan hjælpe med overfyldte baggagehylder eller ubehøvlede sædespark fra personen bag dig, er der her fire irriterende problemer i forbindelse med flyrejser, som de er perfekt egnede til at løse:

Problem: Støjende motorer, der overdøver underholdningen om bord

En af de lyde, der inspirerede Dr. Bose til at skabe støjreducerende hovedtelefoner til at begynde med, var den evige buldren, der fylder alle flykabiner. En blanding af motorsummen, piskende vind og en brummen fra airconditionen overdynger passagerernes ører med en dæmpet, men konstant, strøm af hvid støj, der gør det svært at høre underholdning, som f.eks. tv og film. Støjreducerende hovedtelefoner overdøver den omgivende støjforurening og leverer samtidig en overlegen lydkvalitet sammenlignet med de gratis hovedtelefoner, som de fleste flyselskaber tilbyder. QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling hovedtelefoner har f.eks. aktiv equalizer-teknologi, der sikrer klar lyd, mens Bose Noise Cancelling Headphones 700 ognbsp;QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II har volumenoptimeret equalizing, der gør det samme. Kombinationen af fremragende lyd og aktiv støjreduktion betyder, at du bedre kan høre musik, film eller bare den rene stilhed, hvis du foretrækker dette.

 

Men det værste ved kabinestøj er, at den aldrig stopper. Uanset om din flyrejse varer en time eller 15, er den karakteristiske summen der hele vejen. De bedste støjreducerende hovedtelefoner til flypassagerer er derfor hovedtelefoner med lang batterilevetid. QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling hovedtelefoner har op til 16 timers batterilevetid, mens QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II og Noise Cancelling Headphones 700 hver har op til 20 timer – nok til selv de længste internationale flyrejser.

Problem: Snakkesalige sidemakkere

Flysæder er et sats: Sidder du ved siden af en stille mus eller et sludrechatol? Med de støjreducerende hovedtelefoner kan du sende et høfligt signal om, at du vil sove i stedet for at snakke. Og hvis din snakkesalige sidemakker vælger at tale med personen på det andet nabosæde? Dine hovedtelefoner vil ikke kun signalere, at du vil slappe af. De hjælper dig med at gøre det ved at lukke af for deres samtale.

Der er dog stadig nogle samtaler, du ikke bør lukke ude. F.eks. er du nødt til at være opmærksom, når piloten eller kabinepersonalet taler. Med Bose Noise Cancelling Headphones 700 er dette dog intet problem, da de besidder 11 niveauer af støjreduktion, herunder en "samtaletilstand", som du kan bruge til at sætte støjreduktion på pause, når du har brug for det. Ligeledes har QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling hovedtelefoner en egenskab kaldet "Aware" mode, som du kan aktivere med et tryk på en knap for at høre, hvad der sker omkring dig.

Problem: Flyskræk

Mange mennesker er nervøse for at flyve. Og nogle – helt op til 20 procent af befolkningen ifølge Anxiety and Depression Association of America – er så bange, at de ikke tager på ferie eller tager job, der kan kræve rejser. Hvis du lider af flyfobi, kan støjreducerende hovedtelefoner muligvis hjælpe dig. I en undersøgelse fra 2013 opdagede forskere bl.a., at klassisk musik og naturlyde kan reducere stress eller forbedre kroppens reaktion på det. I en undersøgelse fra 2017 fandt britiske neuroforskere på samme vis ud af, at musik kan mindske angst med op til 65 procent. Helt specifikt har de identificeret 10 stressreducerende sange, som de mener er de mest beroligende på Jorden. Du kan lytte til alle 10 takket være en gratis Spotify®-afspilningsliste, der er sammensat af Inc.com-forfatteren Melanie Cutin.

Musik og natur er ikke din eneste mulighed. Fordi de har Bluetooth®-tilslutning, kan du også bruge Bose støjreducerende hovedtelefoner til at lytte til mobile apps som f.eks. Headspace, der guider dig gennem vejrtrækningsøvelser eller hele meditationssessioner.

Problem: Problemer med at sove

For mange mennesker er det svært at sove om bord på et fly. Nakkepuder og sovemasker kan hjælpe, men de kan ikke stoppe lydene fra et grædende barn et par rækker tilbage, kabinepersonalets rundspørgen mht. drikkevarebestillinger eller den snorkende passager ved siden af dig. Det kan støjreducerende hovedtelefoner.

Det handler dog ikke kun om, hvilke lyde du neutraliserer. Det handler også om, hvilke lyde der erstatter dem. Med Bose Music-appen kan du nemt få adgang til og styre den musik, du ønsker at høre, når du skal sove. Du kan f.eks. bruge flyets Wi-Fi til at streame en beroligende musikkanal fra din foretrukne musikstreamingtjeneste. Du kan også oprette og afspille en beroligende afspilningsliste fra dit eget musikbibliotek.

Komfort er også et vigtigt parameter. For eksempel har QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling hovedtelefoner en avanceret ørepropteknologi, der sikrer, at de sidder stabilt og behageligt, mens du sover.

Uanset hvordan du vil tilbringe din tid i skyerne – om du foretrækker at tage en lur, se en film eller bare nyde stilheden – kan støjreducerende hovedtelefoner hjælpe dig med at gøre det.

Produkttilgængeligheden kan variere fra land til land