OPDAG VERDENS BEDSTE STØJREDUKTION: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED EN 90 DAGES RISIKOFRI PRØVEPERIODE. FÅ MERE AT VIDE

Sådan kan støjreducerende hovedtelefoner gøre flyrejser mere behagelige

Flyvning kan give anledning til forskellige irritationer, men støjreducerende hovedtelefoner kan være løsningen.

Sådan kan støjreducerende hovedtelefoner gøre flyrejser mere behagelige

Uanset hvor du skal hen, kan du komme hurtigt frem med fly. Men ikke uden støj.

Dette indså Dr. Amar Bose om bord på et fly fra Zürich til Boston i 1978. Siden 1963 havde flyselskaber leveret lydunderholdning til passagererne via pneumatiske hovedtelefoner – rørformede headsets, der lignede stetoskoper. I slutningen af 1970'erne begyndte de dog at skifte de pneumatiske hovedtelefoner ud med elektroniske. Da Dr. Bose iførte sig sit første par på vej til Boston, blev han både begejstret og skuffet. Elektroniske hovedtelefoner kunne levere suveræn lyd til flypassagererne, men flykabinerne var for støjende til, at de kunne høre den.

Dr. Bose fik en åbenbaring: Ved hjælp af grundlæggende fysik udtænkte han idéen om et headset, der anvender en mikrofon til at registrere ekstern støj, og elektronik til at generere et identisk og modsatrettet signal, der annullerer den, før den når lytterens trommehinder. Det første par støjreducerende hovedtelefoner så dagens lys.

I dag findes der et kæmpe udvalg af støjreducerende hovedtelefoner til rejser i alle former og størrelser. Og selvom de ikke kan fjerne ungen bagved, der sparker til dit sæde, eller lugten af fiskefrikadelle fra række 34, er de perfekt egnede til at løse fire almindelige problemer med flyrejser.

Problem 1: Kabinestøj

En af de lyde, der inspirerede Dr. Bose til at skabe støjreducerende hovedtelefoner til at begynde med, var den evige buldren, der fylder alle flykabiner. En blanding af motorsummen, piskende vind og en brummen fra airconditionen overdynger passagerernes ører med en dæmpet, men konstant, strøm af hvid støj, der gør det svært at høre underholdning, som f.eks. tv og film. Det er måske derfor, at støjreducerende hovedtelefoner for tiden ser ud til at være lige så allestedsnærværende som bærbare computere og kaffekopper, når du kigger rundt i en flykabine. Headphones 700 og QuietComfort® 35 trådløse hovedtelefoner II er ikke kun berømte for deres evne til at eliminere støj fra kabinen, men også for at producere førsteklasses lyd. Da begge leveres med en AUX-ledning, kan du slutte dine hovedtelefoner til flyets underholdningssystem. Uanset om du er i humør til musik, en film, en TV-serie eller en podcast, vil de alle lyde klare og levende. Det bedste af det hele er, at du ikke behøver at skrue ekstremt højt op for lyden for at nyde indholdet. Selv hvis sidemanden i den grad trænger ind i dit personlige rum, er du i det mindste i din egen lille lydboble af lykke. Bare husk på, at når du tager hovedtelefonerne af, kan du måske blive ret overrasket over, hvor larmende en flykabine faktisk er!

Hvis du er mere fascineret af de utroligt populære ægte trådløse in-ear-hovedtelefoner (TWIE), bør Bose QuietComfort® Earbuds være det første, du pakker. Disse kompakte øretelefoner er fyldt med fyldig, levende lyd og støjreduktion, der er lige så effektiv som i traditionelle over-ear-hovedtelefoner. Og hvis din flyrejse er 6 timer eller mindre, bør en enkelt batteriopladning være mere end nok til at få dig frem til din destination. Hvis du har en længere flyvetur, kan du give øretelefonerne et hvil i opladningsetuiet. En hurtig 15 minutters opladning giver øretelefonerne yderligere to timers strøm. Det er værd at nævne, at eftersom fly ikke i øjeblikket er udstyret med Bluetooth®-kompatible underholdningssystemer, er ingen TWIE-øretelefoner på markedet kompatible med flyindhold. Så hvis du vil streame en film eller to, skal du bare sørge for at downloade indholdet til din enhed, før du tager af sted.

Og for dem af jer, der insisterer på støjreducerende hovedtelefoner – men ikke vil gå glip af filmen, der vises i flyet – anbefaler vi kraftigt QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling hovedtelefoner. Eftersom disse øretelefoner er kablede, kan de tilsluttes direkte til hovedtelefonstikket. Støjreduceringsfunktionen kører på batteri og holder i op til 16 timer uden genopladning. Og selv hvis batteriet dør, giver kablet dig stadig mulighed for at fortsætte med at nyde din musik.

Problem 2: Snakkesalige sidemakkere

I 2018 spurgte rejsebureauet Agoda flere end 10.000 globale rejsende om, hvad de anså som det mest irriterende aspekt ved at rejse – støjende passagerer blev den klare vinder.

Du ved aldrig, om du kommer til at sidde ved siden af en stille mus eller et sludrechatol, så derfor skal du sørge for at pakke de støjreducerende hovedtelefoner med. Hvis du tager dem på, får dine sidekammerater et stærkt visuelt vink om, at du hellere vil slappe af end at smalltalke. Og hvis din sidekammerat vælger at hyggesnakke med en anden passager i stedet, vil du kun høre din musik, film eller podcast.

Der er dog nogle stemmer, du ikke bør lukke ude. F.eks. er du nødt til at være opmærksom, når piloten eller kabinepersonalet taler. Det er her, at forskellige niveauer af støjreduktion bliver virkelig praktisk. Med Bose Noise Cancelling Headphones 700 og Bose QuietComfort® Earbuds har du 11 forskellige niveauer at vælge imellem, herunder en samtaletilstand, som du kan bruge til at sætte støjreduktion på pause, når du har brug for det. Ligeledes har QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling hovedtelefoner en egenskab kaldet Opmærksomhedstilstand eller "Aware mode", som du kan aktivere med et tryk på en knap for at høre, hvad der sker omkring dig.

Problem 3: Flyskræk

Er du nervøs, når du skal ud at flyve? Du er ikke den eneste. Ifølge Angst and Depression Association of America er 20 % af den amerikanske befolkning så bange for at flyve, at de undlader at tage på ferie eller tage et job, hvis det involverer flyrejser. Hvis du har flyskræk, kan du overveje støjreducerende hovedtelefoner. De er effektive til at skabe personlige lommer med ro. De får også din musik til at lyde levende. Denne vigtige kombination kan gøre støjreducerende hovedtelefoner til en fantastisk mulighed for folk, der døjer med stress. Ifølge denne artikel fra 2019 kan musik "få pulsen til at falde" og samtidig sænke din åndedrætsfrekvens og dit stressniveau. Og i en undersøgelse fra 2017 fandt britiske neuroforskere ligeledes ud af, at musik kan mindske angst med op til 65 %. De konkluderede også, at disse 10 stressreducerende sange er de mest beroligende på Jorden. Du kan lytte til alle 10 takket være en gratis Spotify®-afspilningsliste, der er sammensat af Inc.com-forfatteren Melanie Cutin.

Musik og natur er ikke din eneste mulighed. Fordi de har Bluetooth-tilslutning, kan du også bruge Bose støjreducerende hovedtelefoner til at lytte til mobile apps som f.eks. Headspace, der guider dig gennem vejrtrækningsøvelser eller hele meditationssessioner.

Problem 4: Problemer med at slappe af

Når du er på et fly, er du konstant opmærksom på folk omkring dig. Beskeder over højttaleren. Personalet, der kommer forbi med serveringsvognen. Den kontante knitren fra chipsposer, der åbnes. Lyden fra sikkerhedsselelampen, der tændes. Den fyr, der bliver ved med at rejse sig op for at fiske efter forskellige ting i bagageboksen. Gardinet, der trækkes op og ned. Og op og ned. Du kan indhylle dig i et tæppe og gemme dig bag en søvnmaske, men hvis du er seriøs omkring at skabe din egen personlige oase i luften, er der ikke noget, der gør det som støjreducerende hovedtelefoner.

Det handler dog ikke kun om, hvilke lyde du neutraliserer. Det handler også om, hvad du lytter til. Bose Music-appen gør det nemt at betjene din musik. Du kan f.eks. bruge flyets Wi-Fi® til at streame en beroligende musikkanal fra din foretrukne musikstreamingtjeneste. Eller vælg en afslappende afspilningsliste fra dit eget musikbibliotek.

Komfort er også et vigtigt parameter. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling hovedtelefoner og QuietComfort® Earbuds har avanceret ørepropteknologi, der sørger for at de sidder sikkert, men behageligt fast, mens du slapper af. Uanset hvor længe din flyrejse varer, kan du bære dem uden ubehag.

Hvis du kun er interesseret i at fjerne kabinens lyde, så du kan falde i søvn og sove indtil landingen, kan Bose Sleepbuds™ II være løsningen. I modsætning til de andre produkter på denne side streamer de ikke musik, film eller podcasts. Disse små øretelefoner afspiller kun beroligende lyde, der får dig til at sove.

Uanset hvordan du vil tilbringe din tid i skyerne – om du foretrækker at tage en lur, se en film eller bare nyde stilheden – kan støjreducerende hovedtelefoner eller støjmaskerende ørepropper hjælpe dig med at gøre det.

Produkttilgængeligheden kan variere fra land til land

RELATEREDE HISTORIER

Nye hovedtelefoner, nye øretelefoner og den næste udvikling inden for lyd.

Tips til køb: støjreducerende hovedtelefoner

Arbejd hjemmefra som en boss