NYE PRODUKTER ER LANDET! TJEK DEM UD.

Er din trådløse udendørshøjttaler virkelig vandtæt?

Er udendørshøjttalere vandtætte? Svaret er ikke altid så ligetil, som du måske tror, og det er spørgsmålet heller ikke. Du vil ofte høre udtryk som vandtæt og vandbestandigt, men hvad er forskellen mellem de to?

Heldigvis er der et internationalt klassificeringssystem, der sætter en standard for elektroniske produkter og tjenester. Når du forstår dette system, vil du bedre forstå, hvilke forhold din trådløse udendørshøjttaler kan håndtere.

Vanddråber på en SoundLink Flex Bluetooth-højttaler

Forklaring af IP-klassificeringer

IPXX

Et produkts beskyttelsesklasse er angivet med bogstaverne IP efterfulgt af to tal. Det første tal er niveauet af beskyttelse mod indtrængen af faste fremmedlegemer, herunder partikler som sand, snavs og støv. Det andet tal angiver graden af vandbeskyttelse. Hvis koden har et "X" i stedet for et af numrene, er den ikke blevet testet i den kategori.

Sådan aflæses klassificeringerne:

IPX0

Produktet har ingen beskyttelse mod vand.

IPX1 – IPX4

Produktet fungerer stadig, hvis det udsættes for faldende eller sprøjtende vanddråber eller -stænk.

IPX5 – IPX6

Produktet kan modstå vandstråler med henholdsvist lavt eller højt tryk. Det kan betragtes som "vandbestandigt".

IPX7 – IPX8

Produktet er beskyttet mod midlertidig nedsænkning i vand og kan betragtes som "vandtæt".

IPX9

Produktet kan modstå vandstråler med højt tryk og høj temperatur.

IEC-logo

Ingress Protection Rating (eller IP-kode) er et system, der er udviklet af den internationale elektrotekniske kommission (IEC), en ikke-statslig, ikke-kommerciel global medlemsorganisation. IEC blev grundlagt i 1906 og har hovedkvarter i Genève og koordinerer i øjeblikket arbejdet for mere end 20.000 eksperter i 172 lande.

Grundige test hos Bose

Højttalere i Boses bærbare serie er grundigt testet med IP-klassificeringer, der gør det nemt at vælge den rigtige trådløse udendørshøjttaler til dine eventyr. SoundLink Flex Bluetooth®-højttalere har f.eks. IP67-klassificering, så den er forseglet mod støv og også vandtæt. Du kan tage den med ud på paddleboardet, lægge den i sandet på stranden eller lade den stå ved siden af poolen uden at bekymre dig. Hvis det sker, at den ender i vandet, vil den endda flyde, indtil du kan fiske den op.

Bose Project Engineer Rebecca Kowalczyk er en del af det team, der udviklede den nye SoundLink Flex. En vigtig del af processen var at vælge de bedste materialer, som Kowalczyk forklarer. "Nogle af de overvejelser, der indgik i materialeudvalget, var at vælge ting, som vi ved er naturligt robuste, så pulverlakering på gitteret var et naturligt valg. Det bruger vi lige nu til vores professionelle højttalere, der står udendørs permanent."

SoundLink Flex Bluetooth-højttaler

Det udvendige kabinet på SoundLink Flex er lige så holdbart. "Silikone har lignende egenskaber: Det er bare et meget inert materiale, der ikke reagerer på mange miljøpåvirkninger eller nemt bliver beskadiget, og vi kontrollerer naturligvis vores valg med test gennem hele udviklingsprocessen."

Jon Rapp bruger en specialfremstillet brusetester til at teste et eksempel på vandindtrængning

Under designprocessen bruger Bose Reliability Engineer Jon Rapp en specialfremstillet brusetester til at teste et eksempel på vandindtrængning. "Den er udviklet til at forsøge at simulere forskellige kundeanvendelser," siger han. "Vi har f.eks. varmt sæbevand, der løber op gennem testeren og recirkulerer for at give produktet nogle meget stressende forhold, hvor der kan forekomme væskeindtrængen. Formålet med testen er at presse produktet til det yderste, så vi kan vurdere resultatmargenen over, hvad vi mener, kunderne vil bruge den til. Hovedformålet med denne test er at få produktet til at svigte og finde fejltilstande, så vi kan designe os ud af dem."

Grænserne for vandtæthed

SoundLink Micro Bluetooth-højttaler under vandet

Hvis du spekulerer på, om “udendørshøjttalere er vandtætte?” kan du bruge IP-klassificeringen som en sikkerhedsforanstaltning, da den er baseret på de specifikke test, som produktet gennemgår under produktionen. Husk, at langvarig udsættelse for fugt stadig kan forårsage skader, uanset klassificeringen. En IPX7-klassificeret enhed kan f.eks. nedsænkes i op til en meter vand i op til 30 minutter, men hvis den efterlades længere eller synker ned til en større dybde, kan du stadig ende med vandskade.

Ikke desto mindre er alle Bose udendørshøjttalere bygget med vandbestandighed for øje, og den nye SoundLink Flex er blandt de mest robuste af alle. Du kan nyde lytteoplevelser udendørs på alle årstider, når du har en af disse med på farten. Uanset om du tilbringer en dag på stranden, vandrer gennem regnen eller suser ned ad skipisterne, er Bose der for dig.

SoundLink Micro Bluetooth-højttaler monteret på en stol ved stranden
SoundLink Flex Bluetooth-højttaler fjernes fra vandet

Produkttilgængeligheden kan variere fra land til land.

RELATEREDE PRODUKTER

Relaterede historier

Tre måder, musik motiverer dig på
Find det perfekte lydmatch til udendørslivet

Kan jeg bruge min Bluetooth-højttaler i regn eller vand?

Visse Bose Bluetooth-højttalere er vandtætte eller vandbestandige og kan bruges i våde omgivelser, men det er vigtigt at tjekke produktspecifikationerne, hvor du udsætter din højttaler for vand eller fugt.

Er Bose Bluetooth-højttalere vandtætte eller vandbestandige?

Ja. Bose SoundLink Flex og SoundLink Micro Bluetooth-højttaler har en IP67 vandtæt og støvtæt klassificering, der gør dem velegnede til udendørs brug.

Hvad er vandtætte højttalere?

Vandtætte højttalere er højttalere, der er designet til at modstå udsættelse for vand og fugt, hvilket gør dem velegnede til udendørs og lignede aktiviteter.

Hvad er klassificeringen for vandtæthed for vandtætte højttalere?

Vandtætte højttalere har forskellige klassificeringer for vandtæthed som indikerer beskyttelsesniveauet mod vand og fugt. De fleste af vores højttalere er klassificere IPX4, IP55, or IP67.

Kan jeg bruge vandtætte højttalere nær poolen eller havet?

Ja. Bose vandtætte højttalere er designet til at blive brugt i nærheden af en pool eller hav, men sørg for at tjekke klassificeringen for vandtæthed før brug.

Kan jeg tilslutte flere vandtætte højttalere?

Ja. Bose vandtætte SoundLink-højttalere kan tilsluttes flere højttalere for at få en fordybende (stereo) lydoplevelse.

Er Bose vandtætte højttalere holdbare?

Ja. Vores vandtætte højttalere er designet til at være holdbare og modstå udsættelse for vand og fugt.

Hvad er forskellen på vandtæt og vandbestandige højttalere?

Vandtætte højttalere er designet til at modstå fuld nedsænkning i vand, mens vandbestandige højttalere kan modstå vand i et vist omfang, men de kan ikke nødvendigvis modstå fuld nedsænkning.