90-dages risikofri, gratis prøveperiode, 2 års garanti og gratis standardlevering på ordrer over 345 dkk

SKRU OP FOR DINE SPORTSLIGE PRÆSTATIONER

Hvordan musik gør en forskel for professionelle sportsudøvere

Musik er ikke kun noget, du tager med dig – den tager dig også derhen, hvor du vil. Og for professionelle sportsudøvere er det øverst på præmiepodiet. Videnskaben bakker også op om effekten af musik for sportsudøvere, da undersøgelser gang på gang påviser en sikker sammenhæng mellem musik og sportspræstationer og bekræfter, at musik kan skubbe sportsudøverne til at arbejde hårdere og inspirere dem til større fokus.

Det overrasker ikke sportsudøvere som den nidobbelte medaljevinder Allyson Felix, der altid træner til Beyoncés sang "Diva". "Når du er en sprinter, så skal du kunne eksplodere," forklarer hun. "Jeg konkurrerer mod andre, der er utroligt dygtige, og vi vil alle gerne vinde. Jeg føler, jeg er nødt til at lytte til den sang for at komme ind i zonen og være klar til at løbe. Jeg har lyttet til den ved alle store løb."

Allyson Felix iført Bose QuietComfort Earbuds under et træningspas

Allyson Felix iført Bose QuietComfort® Earbuds

Allyson Felix iført Bose QuietComfort Earbuds hjemme efter træning

For sportsfans er forbindelsen mellem sportsudøvere og musik da heller ikke svær at få øje på. Medierne flyder over med billeder af sportsudøvere iført sportshovedtelefoner eller svedafvisende øretelefoner, mens de træner eller varmer op til kampen – eller endda når de træder ud af holdbussen før et stævne.

Men hvad mener sportsudøverne selv om værdien af musik i sport? Verdensmester i boksning og mixed martial arts-udøver Claressa Shields, Heisman Trophy-vinderen 2020 DeVonta Smith fra Philadelphia Eagles, U.S. Open-vinderen 2020 Bryson DeChambeau og NFL Draft 2021 first-round picks Trevor Lawrence fra Jacksonville Jaguars, Zach Wilson fra New York Jets og Justin Fields fra Chicago Bears deler nogle af deres tanker om det.

Hvorfor er musik en vigtig del af din træning og præstation?

Claressa Shields: Musik er som terapi for mig. Jeg har altid været en, der grubler meget. Og det kan være svært at tænke med en masse støj eller mennesker omkring sig. Musik giver mig mulighed for at tale lidt med mig selv og blokere al støj udefra. Der er ikke mange, der ved det, men jeg lytter meget til jazz og instrumentalmusik. Musik, der beroliger mig. Fight Week er mit mål.

DeVonta Smith: Jeg er en meget stille person, så når jeg er i fitnesscentret eller gør mig klar til kamp, giver musikken mig mulighed for at koncentrere mig om mig selv. Uden musik er der for mange forstyrrelser.

Bryson DeChambeau: Musik er en vigtig del af min træning og mine præstationer, fordi den giver mig mulighed for at udtrykke min sult efter at vinde. Musik giver mig også mulighed for at finde frem til min motivation. Uden musik er det svært at komme ind i stemningen og flowet – det føles bare forkert.

Trevor Lawrence: Musik er det "1. trin", hver gang jeg går i gang med at træne eller gør mig klar til en kamp. Den pumper mig op og får mig i en sindstilstand, hvor jeg bliver i stand til at træne og præstere på allerhøjeste niveau. Jeg kan ikke forestille mig at træne uden. Det ville føles unaturligt.

Zach Wilson: Jeg er altid i fitnesscentret, og musik giver mig mulighed for at fokusere på min træning. Musik giver mig den kant og gnist, der skal til for fortsætte med at presse mig selv, fordi jeg uden musik har tendens til at miste fokus.

Justin Fields: Musik og træning går hånd i hånd. Jeg kan godt lide at matche tempoet i min musik med intensiteten af min træning såvel som min sindstilstand. Det ville være mærkeligt at træne uden musik. Det ville være svært at komme igennem det, fordi dit sind er fokuseret på smerten i stedet for resultatet.

Claressa Shields iført Bose QuietComfort Earbuds

Claressa Shields iført Bose QuietComfort® Earbuds

Giver musik virkeligt sportsudøvere en konkurrencefordel?

Bryson: Jeg synes ikke nødvendigvis, at musikken i sig selv giver sportsudøvere en fordel. På den anden side kan sportsudøveren bruge musik som et middel til at udnytte den der indre "beast mode"-mentalitet. Det vil kun motivere sportsudøveren og give ham eller hende mulighed for at yde på højeste niveau og standard.

Trevor: Jeg tror, at konkurrencefordelen stammer fra dit mindset, men det er takket være musikken, at mange sportsudøvere, inklusive mig selv, kan nå det næste mentale og fysiske niveau. Når du styrker sanserne, får et laserfokus på den opgave, du står over for, og transformerer din mentale og fysiske tilstand – alt det forstærkes af musikken.

Zach: En stor del af det, der gør det muligt for sportsudøvere at udmærke sig – uanset situationen – er deres kontrol over deres mentale tilstand. Musik gør det muligt at accelerere den proces og låse sig fast på et mindset, der gør det muligt for dem at yde deres bedste. Derfor giver det sportsudøvere en konkurrencefordel.

Hvad er den perfekte playliste til træning eller før en kamp?

Claressa: På kampdagen laver jeg en playliste med rap- og gospelmusik – gospel fordi jeg ved, at gud har velsignet mig med mit talent og mine sejre, og rap, fordi det minder mig om det, jeg har kæmpet med og om, hvor jeg kommer fra. Det hjælper mig til at huske på, at jeg har klaret mig igennem langt hårdere ting.

DeVonta: En perfekt playliste skal indeholde Rick Ross eller Lil Wayne. Jeg elsker den gamle Lil Wayne, hvor musikken var lidt hårdere. Når jeg spiller en kamp, så spiller jeg så hårdt, jeg kan, og Lil Wayne hjælper mig med at nå det mindset. Mere afslappende musik bruger jeg, når jeg spiller computerspil eller laver mad – jeg hører en masse Anthony Hamilton.

Justin: Jeg elsker al slags musik. Det afhænger ret meget af mit humør. Jeg elsker Lil Baby, Future, Young Thug – musikere fra Atlanta får mig rigtigt i gang. Men dagen efter lytter jeg måske til noget Beethoven før en kamp eller en træning, så det er virkelig lidt af hvert. Mine playlister er lidt anderledes, men jeg er også en lidt langsom fyr. Jeg elsker R&B-musik, da det beroliger mig mentalt.

Zach Wilson iført Bose QuietComfort Earbuds

Zach Wilson iført Bose QuietComfort® Earbuds

DeVonta Smith iført Bose QuietComfort Earbuds

DeVonta Smith iført Bose QuietComfort® Earbuds

Ud over at "pumpe dig op", hvordan kan musik ellers hjælpe dig?

Claressa: Helt ærligt, da jeg både overtænker og overpræsterer, kan jeg nogle gange blive distraheret af mine egne tanker – træning, forhold, venskaber, forretning, penge – det er som om, at min hjerne ikke slukker. Når jeg tager mine støjeliminerende hovedtelefoner på, overdøver de mine tanker, og jeg fokuserer kun på musikken.

DeVonta: Da jeg er en reserveret person, giver det mig mulighed for at få afstand til andre og fokusere på mig selv. Musikken er så kraftfuld, fordi jeg får mulighed for at flygte ind i den.

Justin: Jeg er en stille fyr, og jeg taler ikke med nogen før en kamp. Jeg har bare brug for min musik for at få mig i det rette mindset, så jeg kan være den bedste leder ude på banen. Musik er fantastisk til at hidse mig op, men det hjælper mig også til at kalibrere mig selv igen, når jeg restituerer eller bare har brug for tid til mig selv.

"Musik fortæller en historie om nogen, og det er en del af, hvem de er som person."

– Bryson DeChambeau

Bryson DeChambeau iført Bose QuietComfort Earbuds

Bryson DeChambeau iført Bose QuietComfort® Earbuds

Bryson DeChambeau iført Bose QuietComfort Earbuds, mens han spiller golf

Bryson DeChambeau iført Bose Sport Earbuds

Hvilken musik vil du gerne spille i en sejrsstund?

DeVonta: Det skal være noget fra Lil Waynes Tha Carter IV. Det er et af mine yndlingsalbums. Jeg vil være glad for en hvilken som helst sang fra det album.

Trevor: Det er så svært at vælge. Nogle af mine yndlingskunstnere er helt sikkert John Mayer, Drake, Justin Bieber, Lil Baby, Jack Harlow, Kacey Musgraves, Alan Jackson, J. Cole, Lionel Richie, The Kid LAROI og Post Malone. Alle deres sange kunne nemt være soundtracket til mit liv.

Zach: Jeg er stor fan af Drake. Nothing Was the Same er et af mine yndlingsalbums, så en sang som "Started From the Bottom" ville være fantastisk.

Hvordan skaber musik en følelse af kammeratskab med dine holdkammerater?

Bryson: Det er helt sikkert interessant at tale med andre golfspillere og høre, hvad de lytter til. Musik fortæller en historie om nogen, og det er en del af, hvem de er som person.

Zach: Jeg elsker at få anbefalinger til musik fra mine holdkammerater. Jeg er altid på udkig efter at udvide min playliste, og som rookie er musik en måde at connecte med alle på mit team på.

Justin: At sætte noget musik på i omklædningsrummet er en af de bedste måder for holdet at samles og komme i sync på – både på og uden for banen.

"Arbejd i stilhed, og lad succes være din støj."

– Zach Wilson

Er der på den anden side øjeblikke under træning eller kamp, der kræver stilhed?

DeVonta: Når jeg går på banen til en kamp, skal jeg have et solidt mindset, så jeg kan blokere for alle andre. Der vil altid være nogen, der ikke hepper på dig, og ved at have fokus og stilhed kan jeg fokusere på mig selv og mit spil.

Bryson: Øjeblikke med ren koncentration – f.eks. når jeg er på greenen og virkelig fokuserer på noget teknisk – det kræver en masse stilhed og et klart sind. Den form for stilhed giver mig mulighed for at reflektere og præstere.

Zach: Når jeg har bolden i en kamp, er jeg nødt til at tune alt ud. Ved at fokusere på stilheden kan jeg læse spillet rigtigt og præstere på det højeste niveau.

Justin Fields iført Bose Sport Earbuds

Justin Fields iført Bose Sport Earbuds

Trevor Lawrence iført Bose Noise Cancelling Headphones 700

Trevor Lawrence iført Bose Noise Cancelling Headphones 700

Hvilke funktioner leder du efter i hovedtelefoner eller øretelefoner?

Claressa: Støjreduktion er fantastisk, fordi jeg bliver forstyrret, når folk vrøvler og siger negative ting, mens jeg træner, eller bare siger ting, der kan bringe mig ud af balance. Støjreduktion – især når jeg løber og laver styrke- og konditionstræning – fastholder mig i zonen, så jeg kan fokusere på den opgave, jeg står overfor.

DeVonta: Jeg elsker mode, så jeg er også interesseret i looket på mine produkter. Mange andre produkter har ikke prioriteret designet, men Bose gør noget ud af det. Uanset om det er Bose QuietComfort® Earbuds, Headphones 700 eller Sport Earbuds, kan jeg bruge dem sammen med alt, og deres støjelimineringsteknologi er den bedste.

Bryson: Jeg leder efter noget, der er nemt at bruge og er superbehageligt – noget, der blokerer for støj udefra og kan bruges, uanset anledningen.

Trevor: Jeg har brug for klare, kompakte lyde og muligheden for at høre rytmen så levende, at du næsten kan mærke den. Pasformen er også vigtig. Jeg bevæger mig hurtigt og intenst, når jeg træner, og jeg har brug for hovedtelefoner eller svedafvisende øretelefoner, der bliver siddende og har en stærk lydkvalitet.

Zach: Min første prioritet er støjreduktion. Mit mantra er: "Arbejd i stilhed, og lad succes være din støj." Når jeg bruger mine Bose-produkter, er det kun mig og min musik uden andre forstyrrelser. En anden vigtig faktor er "pasformen". Bose QuietComfort® Earbuds har forskellige størrelser på in-ear-stykket. Det giver mig mulighed for at justere produktet, så det passer til mine behov, hvilket jeg elsker.

Justin: Støjreduktion er også meget vigtigt. Jeg kan godt lide en slank pasform uden ledninger og en fyldig, kraftfuld lyd.

RELATEREDE HISTORIER

Bliv ustoppelig med Janay Harding
Tre måder, musik motiverer dig på
da