NYE PRODUKTER ER LANDET! TJEK DEM UD.

DRØM + STRÆB

DE FØRSTE 50 ÅR MED BOSE

EN IDÉ BLEV TIL EN BESÆTTELSE. OG DET BLEV DEM, VI ER.

Boses historie

Man kan selvfølgelig sige, at vi er mest kendt for vores lydprodukter. Men vores sande passion? Det er at opdage nye løsninger, som er bedre end noget af det, man har set tidligere. Vi "drømmer altid om noget bedre, og udtænker metoder til, hvordan det kan opnås." Fra de første støjreducerende hovedtelefoner til forbrugere til et revolutionerende sædesystem med affjedring til langturschauffører - vi inviterer dig til at opleve de første 50 års innovation fra Bose.

Se filmen The Gift, instrueret af Oscar®-vinderen Morgan Neville (Bedste dokumentarfilm 2014: 20 Feet from Stardom).

BEGYNDELSEN

Historien om Bose begynder med historien om en dreng, der var fascineret af elektronik: Han pillede ting fra hinanden, fandt ud af, hvordan de fungerede og drømte om en dag at lave sine egne opfindelser.

Radioreparation

Som teenager startede Amar Bose et succesrigt radioværksted i familiens hjem. "Vi satte skilte op i de små isenkrambutikker, hvor min far solgte sine importerede varer", fortalte dr. Bose engang en interviewer. "På skiltene stod der: 'Vi reparerer radioer.' Så afleverede folk deres radioer i butikken, jeg tog dem med hjem og reparerede dem, og så gav vi butikken 10 % af indtjeningen. Jeg havde en lille aftale med min far om, at hvis jeg blev ved med at få gode karakterer, behøvede jeg kun at gå i skole fire dage om ugen, og så ville han give mig en seddel med om, at jeg havde hovedpine eller sådan noget. Lærerne vidste det alle sammen: Det var altid om fredagen, så om mandagen spurgte de mig: 'Hvor mange radioer fik du fikset, Bose?'"

"Det viste sig, at jeg var meget interesseret i elektronik. Vi havde ikke penge nok til at købe nye modeltog, så jeg købte de kasserede og fiksede dem. Det skabte interesse for at reparere ting."DR. AMAR G. BOSE

VIRKSOMHEDEN

Mens han studerede på MIT, oparbejdede Dr. Bose et antal patenter, og i stedet for at udstede licenserne til et andet firma, besluttede han sig for at beholde dem og starte sit eget firma.

"Dr. Bose kom hen til mig en dag og spurgte: 'Hvorfor kommer du ikke og arbejder for mit firma?' 'Hvilket firma?' spurgte jeg. 'Hvad snakker du om?' Og han sagde, 'Ja, altså jeg har ikke noget firma nu - men jeg har planer om at starte et.'"

SHERWIN GREENBLATT
FØRSTE BOSE-MEDARBEJDER
FORMAND FOR BOSE 1985 – 2001

De første år

Da virksomheden blev stiftet, var der megen diskussion om, hvad den skulle hedde. Endelig, på sin typiske "2+2"-facon, sagde Y.W. Lee, en af Dr. Boses mentorer fra MIT: "Jamen, lad os overveje, hvilke karakteristika vi ønsker, at navnet skal have. Vi vil ikke have, at det knytter sig til en bestemt teknologi eller industri, for vi ved ikke, hvad vi har tænkt os at lave i fremtiden. Navnet skal kunne udtales på mange forskellige sprog og være nemt at markedsføre. Og ideelt set er det på én stavelse." Alle grinede, fordi de vidste, hvad hans forslag var, uden at han havde sagt det: "Bose."

Den første Bose-medarbejder var en af Dr. Boses studerende, Sherwin Greenblatt. Han endte med at blive direktør for virksomheden fra 1985 til 2001. "I de tidlige år," sagde Greenblatt, "underviste Dr. Bose på MIT, og vi arbejdede på vores offentlige kontrakter. Om aftenen kom han så, og vi startede på det, vi kaldte 'andet skiftehold', hvor vi begyndte at arbejde med alle lydideerne."

Psykoakustik

Psykoakustik er studiet af, hvordan lyd opfattes. Det er selveste grundlaget for, hvordan Bose skaber sine lydprodukter, og det går faktisk hele vejen tilbage til virksomhedens begyndelse. Dr. Bose bemærkede, at andre højttalere havde specifikationer, som kun målte, hvordan de fik musikken til at lyde, ikke hvordan han hørte den.

Under en forelæsning på MIT, gav Dr. Bose engang følgende eksempel: "Du kan anbringe en flok ingeniører i et rum og give dem til opgave at minimere forvrængning, og det vil de så gøre lystigt i årevis. Men der er et grundlæggende spørgsmål: Betyder det noget som helst i forhold til opfattelse? Selvom du kan aflæse forvrængningen på et måleapparat, er den måske ikke hørbar. Jamen, hvis den ikke er hørbar, hvad laver man så, der er umagen værd, ud over at løse en specifik opgave inden for ingeniørfaget?"

2201-højttaleren var den første Direct/Reflecting-højttaler, vi producerede, og den banede vejen for det legendariske 901-højttalersystem.

Prøv vores hovedtelefoner og højttalere for at finde ud af, hvorfor Bose har været førende inden for innovation i over 50 år.

HOVEDTELEFONER

> KØB

HØJTTALERE

> KØB