Gratis levering og gratis returnering
 

TIPS OG TRICKS TIL BEDRE SØVN

Boses guide til bedre nattesøvn

Søvn er en naturlig proces og et vigtigt element i god sundhed. Desværre sover for mange af os dårligt og føler os ikke udhvilede, når vi vågner. Uanset om du har brug for hjælp til at skabe et roligt sovested eller har brug for at skubbe tankemylder ud af hovedet, så findes der strategier til at hjælpe dig med at sove bedre. Eksperimentér med nedenstående tips for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

1. Bedre kost. Bedre søvn.

Det, du putter i din krop før sengetid, kan have en alvorlig indvirkning på kvaliteten af din søvn. Hvis du drikker en kop kaffe sent på eftermiddagen, spiser et stort aftenmåltid eller drikker for mange drinks, kan det arbejde imod dig og forstyrre din evne til at falde i søvn og forblive faldet i søvn. Koffein holder i vores kroppe i ca. syv timer, så det er vigtigt at tænke over tidspunktet for dagens sidste kop.

TIP

Vær opmærksom på, hvad du spiser og drikker, og på hvilke tidspunkter. Prøv at fjerne elementer ét ad gangen for at se, hvad der kan have en negativ indvirkning på din søvn.

2. Vær aktiv i løbet af dagen

Personer, der træner jævnligt, falder lettere i søvn og, endnu vigtigere, bliver ved med at sove hele natten. En sund mængde træning vil hjælpe med at forbedre din generelle søvnkvalitet, men det er vigtigt at bemærke, at fysisk aktivitet sender endorfiner rundt i kroppen, hvilket gør det sværere at falde i søvn – så timing er vigtig.

TIP

Træn, hvis du kan, men prøv ikke at gøre det for tæt på din sengetid.

3. Lure. Ikke så uskyldige.

Ahhhhh, at tage sig en lur. Så godt. Og alligevel kan den tilsyneladende uskyldige lur forårsage alle mulige problemer ved at narre vores hjerner og kroppe til at tro, at vi har brug for mindre søvn natten over, fordi vi allerede har sovet i løbet af dagen. Overordnet set kan en lur gøre det svært at falde i søvn på det planlagte tidspunkt.

TIP

Hvis du har problemer med at falde i søvn om natten, skal du undgå lure og være bevidst om, at ophobning af træthed vil hjælpe dig med at sove bedre om natten.

4. Sengen er til søvn

Hvem elsker ikke at hygge sig med en film eller en god bog? Og hvor mange af os arbejder ikke i vores senge, uanset om det er på en bærbar computer eller en telefon? Jo mere vi bruger stimulerende medier i sengen, jo mere begynder vi at associere vores senge med at være vågne og på vagt. Gør din seng til en helligt sovested, og du ved, andre gode ting, der gør dig glad.

TIP

Find en hyggelig stol eller sofa i dit hjem, og lad den være dit sted til læsning, sociale medier eller film.

5. Skift gear

Bare fordi du er voksen, betyder det ikke, at du er for gammel til en soverutine. Fortæl dig selv, at søvnen er på vej for at hjælpe med overgangen fra vågen tilstand til søvnighed. Afslappende musik, meditation – eller endda stille avislæsning – kan hjælpe dig med at slappe af og blive klar til at hvile.

TIP

Etablér en før-søvnrutine for at forberede din hjerne og krop på søvn.

Mand, der vågner op i sengen med Bose noise-masking sleepbuds

6. Bevar den positive ro

Et stille, roligt sted er afgørende for at kunne falde i søvn og blive i søvnen. Kæledyr, snorkende partnere og gadestøj er alle uvelkomne gæster. Hvis du kæmper med en forstyrrende støj, du ikke kan slippe væk fra, ja, det er derfor, vi har designet Bose noise-masking sleepbuds™.

TIP

Sluk TV'et. Læg bærbare computere, telefoner og tablets væk. Flyt hundens seng til et andet sted.

7. Spark tankemylder ud af sengen

Der findes andre former for støj. Nogle gange lukker vores travle hjerner bare ikke ned. Hvis du ligger vågen i mere end 20 minutter, skal du stå ud af sengen og tage bekymringerne et andet sted hen. Hvis du står ud af sengen, skal du stadig slappe af. Overvej at lytte til noget beroligende musik eller at prøve en enkel vejrtrækningsmeditation.

TIP

Læg pen og papir på natbordet. Hvis du vågner med en tanke, skal du bare skrive den ned og lægge dig til at sove igen.

8. Hold styr på din kalender

Vores hjerner arbejder sammen med vores kroppe for at sikre en ordentlig balance, der fremmer søvnen. Døgnrytmen er kroppens indre ur. Den styrer din vågne og sovende tid og spiller en stor rolle i alt fra hormonfrigivelse til kropstemperatur. Ændringer i tidszoner, sengetider og lys forvirrer det indre ur, så rejsende ofte ankommer til deres destination og føler, at de har jetlag. En plan for regelmæssig søvn og opvågning kan gøre en stor forskel. 

TIP

Livet fremmer ikke altid en forudsigelig tidsplan. Tag det roligt, gør blot dit bedste for at blive inden for din egen, plus eller minus 20 minutter. 

9. Hold hovedet koldt

Når du sover, er en smule køligt generelt set bedre end en smule varmt. Hvis dine omgivelser er for varme, vil din krop forsøge at regulere sin temperatur, og du vil spilde energi – så du forbliver vågen, eller kæmper med at falde i dyb nok søvn. Vi har alle variationer i kropstemperaturen, som nøje svarer til vores vågne og sovende tid. I normale cyklusser svinger kernetemperaturen i kroppen med regelmæssige intervaller og kan falde 1 – 2 grader i de tidlige morgentimer.

TIP

Hvis du elsker et varmt tæppe, skal du indstille din termostat til en lidt lavere temperatur. 

10. Det handler ikke om tallene

Når vores søvnrutiner forstyrres, kan det gøre os nervøse, hvilket kan føre til tankemylder og bekymring om, hvor mange timers søvn vi mister. Der skal du prøve at huske, at ingen har den perfekte balance. Hvis du bare ikke falder i søvn, kan du holde en pause fra din seng. Gør noget afslappende, indtil du føler dig søvnig, og prøv så igen. Med gode vaner og lidt øvelse kan vi som regel finde tilbage til en behagelig rutine.

TIP

Hold ikke øje med uret. Hold din telefon uden for rækkevidde, drej uret mod væggen, og fokuser på, hvordan du har det. 

BOSE NOISE-MASKING SLEEPBUDS™

Fald i søvn.

Bliv ved med at sove.

Unikt designet til søvn. De kan ikke streame musik, og de bruger ikke akustisk støjreduktion. I stedet bruger disse små, trådløse in-ear-hovedtelefoner forudinstallerede, beroligende lyde til at holde uønsket støj ude.