Boses historie

Boses historie


Bose Corporation blev grundlagt i 1964 af Dr. Amar G. Bose, der dengang var professor i elektroteknik hos Massachusetts Institute of Technology. Mens han udarbejdede sin kandidatafhandling hos MIT i 1950'erne, besluttede han at købe et nyt stereoanlæg. Han blev skuffet, da han fandt ud af, at højttalere med imponerende tekniske specifikationer ikke kunne gengive realismen af en live-oplevelse.

Dette førte til omfattende forskning inden for højttalerdesign og psykoakustik – den menneskelige opfattelse af lyd. Dr. Boses resultater resulterede i betydeligt anderledes designkoncepter, der er med til at levere den følelsesmæssige effekt af live-musik.

Bose etablerede sit navn, da han introducerede 901® Direct/Reflecting® højttalersystemet i 1968. Med denne lancering opnåede Bose international berømmelse ved at sætte en ny standard for virkelighedstro gengivelse af lyd.

Listen over vigtigere teknologier, der stammer fra Bose, vokser fortsat. Fjorten års forskning har ført til udvikling af højttalerteknologi med akustiske bølgeledere, der findes i vores prisvindende Wave® radio, Wave® radio/cd, Acoustic Wave® musiksystem og Wave® musiksystem.

Introduktionen af teknologien i Acoustimass® højttalere redefinerede konventionel tænkning om forholdet mellem højttalerstørrelse og lyd. Højttalere, der er små nok til at kunne holdes i hånden, producerede en lydkvalitet, der hidtil blev anset som umulig fra små højttalere.

Til anvendelse i arenaer og andre store pladser og steder tager teknologien i Auditioner® lyddemonstration det historiske gætteværk ud af designet af lydsystemer. Det gør det muligt for konstruktører, arkitekter og facilitetschefer at høre nøjagtigt, hvordan et Bose® system vil lyde i deres bygning, før noget udstyr installeres. Det gælder endda bygninger, der endnu kun findes som arkitekttegning.

Dette ophavsretligt beskyttede og integrerede systemdesign, der findes i Lifestyle® systemer fra Bose har sat nye standard for komplette lydløsninger til hjemmet. De er blevet udviklet til at være de bedst lydende og mest brugervenlige musik- og hjemmebiografsystemer nogen sinde.

I dag hører du Bose alle steder, hvor kvalitetslyd er vigtig. Fra de olympiske lege til det Det Sixtinske Kapel. Fra NASA-rumfærger til det japanske nationale teater. I hjemmet og på vejen, fra store udendørs arenaer til små lokale butikker og restauranter – du kan høre realismen fra det mest respekterede navn inden for lyd – Bose.

"Jeg kan godt lide at være her, fordi man ikke bare sidder i et afsidesliggende rum med en masse CAD-maskiner, der sprøjter ting ud, som ryger lige over til produktion. Det er meget mere et interaktivt miljø med virkelig talentfulde teknikere fra alle dele af virksomheden."

Peter G., kvalitetstekniker